Het strijdplan

‘Jouw blauwdruk voor succes

Ondernemers zijn altijd opzoek naar nieuwe klanten. Hiervoor hebben ze meestal geen plan van aanpak. En is er wel een plan, dan ontbreekt hierin vaak de component: STRIJD. Hoe versla je de concurrentie zonder strijdplan?

Tognology heeft een uniek, eenvoudig te volgen, 5-stappen strijdplan ontwikkeld waarmee data wordt omgezet naar een digitaal acquisitieproces. Dit plan levert jou doelgerichte informatie en een serieuze concurrentievoorsprong op.

Hierdoor word jij gezien als specialist en hoef je niet te concurreren op prijs. Dit levert jou betere klanten, die de vraagprijs betalen en ben je niet meer afhankelijk van het toeval waarbij er af en toe een klant zelf aanklopt.

Het voordeel is dat het hele proces wordt bewaakt en je eenvoudig kunt bijsturen. Dit vergroot jouw succes. Daarmee ontstaat er meer financiële rust en kun je verder bouwen aan jouw bedrijf.

Niets gaat vanzelf en dit geldt zeer zeker voor acquisitie.

Acquisitie is een proces voor het aantrekken en omzetten van een onbekende naar lead, oftewel iemand die in de basis geïnteresseerd is om zaken met je te doen. Zodra een lead is gegenereerd, kan deze worden doorgestuurd naar het verkoopteam die deze lead vervolgens kan omzetten naar nieuwe klant. Het doel van acquisitie is heel eenvoudig: meer leads krijgen, zodat er meer kansen ontstaan om nieuwe klanten te krijgen.

Gelukkig is het proces niet rechttoe, rechtaan! Anders zou iedereen dit doen. Er zijn verschillende manieren om leads te genereren, en de beste methode is voor ieder bedrijf anders. Vaak is het afhankelijk van een aantal niet tastbare factoren, waardoor het voor bedrijven moeilijk is hun acquisitie op te schalen. En daarin schuilt de kracht van het strijdplan. Met behulp van dit strijdplan wordt het proces volledig inzichtelijk waardoor je een serieuze voorsprong neemt op de concurrentie.

Wat is de investering?

Het strijdplan wordt geleverd in twee varianten:

 • Doe het zelf
 • Doe het samen

Bij de “Doe het samen” optie is een consultant op locatie aanwezig en wordt jouw strijdplan in de vorm van een workshop samengesteld. Hiermee wordt voorkomen dat kostbare inbreng verloren gaat door bijvoorbeeld het overwicht van een individu.

Doe het zelf strijdplan
Prijs: 995,-
 • Licentie voor vijf teamleden
 • Online training met uitleg en instructies
 • Geautomatiseerde profielanalyse (3mnd)
 • Tognology STAC – doelgroep analyse
 • Sales KOMPAS – script, wireframe en checklijst
 • Online & Account Based Marketingstrategie
 • Vijf strijdplanwerkboeken
 • Actie templates
 • Groepssessie templates
 • Twee uur telefonische support
 • 30 dagen niet goed, 100% geld terug garantie
Doe het samen strijdplan
Prijs: 2.795,-
 • Idem als het ‘doe het zelf strijdplan’ PLUS
 • Vijf workshopsessies met een strijdplan consultant op locatie (5×1 dagdeel)
 • Online concurrentieanalyse (3 concurrenten)
 • Eindevaluatie
 • Alleen succesvolle workshopsessies worden na akkoord gefactureerd.

Op basis van vijf uitgekiende fases ontstaat jouw unieke aanvalsplan, waarmee je nieuwe klanten aantrekt, je omzet laat groeien en de concurrentie verslaat. De technische uitvoer kun je volledig zelf te regelen. Je kunt ook gebruikmaken van Ton’s Toolkit, samenwerkingspartners en ondersteuningsmogelijkheden. Het strijdplan inclusief online acquisitieproces kan binnen acht weken uitgewerkt en operationeel zijn.

Boek nu een afspraak en ontdek hoe jij jouw bedrijf kunt laten groeien door de inzet van dit strijdplan.

Wat maakt deze aanpak zo uniek?

De meeste bedrijven richten zich op die 3% in de markt die klaar is om te kopen. Dit betekent dat jij, inclusief al jouw concurrenten, die 3% van de markt probeert ‘binnen te trekken als klant’. 3% gedeeld door veel concurrentie is niet bepaald het succes voor sterke omzetgroei! Daartegenover staat dat 60% van de markt geen interesse heeft in wat je doet en dus nooit klant zal worden, tenzij je veel geld investeert om deze groep bewust te maken en te overtuigen. Dus die groep helpt jou ook niet verder.

Dit betekent, dat er een potentieel marktaandeel overblijft van 37% waar nauwelijks iemand iets mee doet. En daar liggen de echte groeikansen! Op basis van een geautomatiseerd acquisitieproces worden de juiste klantprofielen in kaart gebracht zodat je deze doelgroep met bijna lasernauwkeurige precisie kunt benaderen met de juiste boodschap. Hierdoor boek je meer resultaat tegen lagere kosten en stijgt jouw omzetgroei.

Het strijdplan bestaat uit vijf fases:

Om het strijdplan goed neer te zetten is het opgesplitst in vijf uitgekiende en eenvoudig te volgen fases. Deze zijn nagenoeg op ieder bedrijf van toepassing. De uitkomst van iedere fase, dient als invoer voor de volgende fase. Zo werk je heel doelgericht aan je acquisitieproces. De fasering ziet er als volgt uit:

 1. DE MENTOR: De mentor ben jij! Maar wat is jouw doel en hoe ziet jouw droomklant eruit?
 2. DE DOELGROEP: Welk probleem los je op? Voor wie? Met welke oplossing en met welk resultaat?
 3. DE POSITIONERING: Hoe krijgen we de luie klant in beweging, verslaan we de concurrentie en communiceren we jouw unieke positionering? Het sales KOMPAS helpt hierbij.
 4. HET PROCES: Hoe ziet het acquisitieproces eruit? En waar kunnen we meeliften op het aanwezige online verkeer?
 5. DE ANALYSE: Welke technologie zetten we in? Hoe bewaken we de KPI’s en vertalen we de data naar tastbare informatie om het acquisitieproces verder te optimaliseren?

Als ergens iets hapert of niet op de gewenste manier presteert, weet je precies in welke fase dit gebeurt en helpt de data jou te achterhalen waarom dit het geval is zodat we het kunt bijstellen.

Maak kennis met Ton Tognolli

Ben je op zoek naar een manier om jouw doelstellingen sneller en makkelijker te behalen?

Laten we dan snel een vrijblijvende afspraak inplannen. Ton vertelt je graag wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. 

Tijdens deze afspraak brengt Ton je wensen en behoeften in kaart. En zoomen we in op je doelstellingen gevolgd door een live demo welke maatoplossingen hier het beste bij passen.

Onze klanten en partners over Tognology én hun verhaal