Funnel Technologie

Je bent maar één funnel verwijderd van succes

Als ondernemer heb je ideeën over hoe je nieuwe klanten kunt aantrekken, echter ontbreekt het jou aan tijd en de technische expertise om dit goed neer te zetten. Je zoekt een slimmere manier om dit voor elkaar te krijgen. Funnels helpen jou structuur aan te brengen in je acquisitieproces.

Wat is een Funnel?

Een funnel is een vooraf opgezet online marketing- of verkoopproces, in de vorm van een trechter. Iedere websitebezoeker doorloopt vervolgens deze voorgeprogrammeerde route en wordt ‘opgewarmd’ van anonieme websitebezoeker tot potentiële klant. Hierbij onderneemt de bezoeker precies de acties die jij vooraf hebt bepaald. Eenmaal opgenomen in het proces zijn er telkens slechts twee uitkomsten mogelijk: verdergaan naar de volgende stap of tussentijds afhaken.

Haakt de bezoeker tussentijds af, dan wordt deze na een vooraf ingestelde time-out periode opnieuw benaderd vanuit een andere invalshoek.

Bereikt de bezoeker, zonder zich af te melden, het einde van jouw funnel, dan is deze voldoende opgewarmd en kan er contact worden opgenomen.

HET KNOW-LIKE -TRUST PRINCIPE

Klanten doen pas zaken met je, als ze jou:

  • kennen,
  • mogen,
  • vertrouwen.

Zijn deze drie elementen niet aanwezig, doen ze geen zaken met je. Zo simpel is het!
Een funnel is volledig opgezet op basis van dit principe. Het is een volledig geautomatiseerd en gepersonaliseerd proces dat jou helpt sneller met de juiste klanten in contact te komen en de Know-Like-Trust factor op te bouwen.

De know-like-trust funnel voor acquisitie is een krachtig instrument voor bedrijven om leads te genereren en deze te converteren naar klanten. De funnel werkt door eerst bewustzijn over het probleem te creëren, vervolgens interesse voor de oplossing te wekken en tot slot vertrouwen op te bouwen. Hierdoor wordt conversie gestimuleerd. Het werkt voor zowel B2B als voor  B2C bedrijven.

Het geheim van een succesvolle funnel is het vinden van de juiste insteek.
Het strijdplan helpt jou hierbij.

DE DRIE FUNNEL STADIA

Een marketing- en sales funnel kan grofweg worden onderverdeeld in drie stadia:

  • Top of the Funnel (TOFU)
  • Middle of the Funnel (MOFU)
  • Bottom of the Funnel (BOFU)

TOFU
De top van de funnel draait om het genereren van bewustwording en interesse rondom het oplossen van een probleem. Dit wordt meestal gedaan door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing of betaalde advertenties. Het primaire doel is het verkrijgen van de identiteit van de bezoeker. Dit wordt gedaan door iets gratis weg te geven in ruil voor de identiteit van de bezoeker.

MOFU
Zodra je iemands aandacht hebt getrokken, is het volgende doel ze verder in de funnel te brengen door de bezoeker verder te helpen in de zoektocht en expertise aan te tonen.

BOFU
Het laatste deel van de funnel is waar de conversie plaatsvindt. Dit is de fase waarin prospects klaar zijn om een afspraak in te plannen, een aankoop te doen, en weten dat jij de beste keuze bent. Dit is waar jij in actie moet komen. Funnels zijn een effectieve manier om leads te genereren en om te zetten naar betalende klanten. Door in elke fase van de funnel een consistente en overtuigende ervaring te creëren, kun je prospects een vooraf uitgekiend pad laten bewandelen en vergroot je jouw kansen op een nieuwe klant.

Doordat iedere fase van de funnel wordt bewaakt, zie je direct waar en wanneer je moet ingrijpen om zaken te verbeteren. Is een funnel eenmaal geoptimaliseerd, dan loopt het proces op automatische piloot en heb je er maanden, soms jaren plezier van.

Maak kennis met Ton Tognolli

Ben je op zoek naar een manier om jouw doelstellingen sneller en makkelijker te behalen?

Tognology biedt jou:

  • Bepalen van de juiste funnelstrategie
  • De nodige tooling
  • Het technisch inrichten van verschillende marketing & sales funnels
  • Het opzetten van de nodige rapportage waarop kan worden (bij)gestuurd

Onze klanten en partners over Tognology én hun verhaal